Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Äiti-Venäjä uhraa poikiaan ynnä muuta Venäjän Ukrainaa vastaa käymään sotaan liittyvää

Yle uutisoi 9.9.2014 Venäjän sodasta Ukrainaa vastaan haastattelemalla Sotilaiden äidit-järjestön puheenjohtajaa Valentina Melnikovaa. Melnikova kertoo kaunistelematta mielipiteensä. Tässä jutun ingressi ja otteita siitä:

Äiti-Venäjä uhraa poikiaan – "Ukrainassa taistellut kolmen viime kuukauden aikana yli 10 000 venäläissotilasta"


Venäjän sotilaiden äidit -järjestön arvion mukaan Ukrainassa on taistellut yli kymmenentuhatta venäläissotilasta kolmen viime kuukauden aikana. Sotilaiden äitien, vaimojen ja sukulaisten suru on pohjaton. Monen rakkaan olinpaikka on tällä hetkellä joko rintama, sairaala tai hauta.
"En ole itkenyt pitkään aikaan. Jos me itkisimme jokaisen äidin puhelun jälkeen, emme olisi enää hengissä. Järjestömme kautta on kulkenut miljoonia ihmisiä tämän neljännesvuosisadan aikana"

Melnikova nauraa väitteille, että venäläissotilaat olisivat lähteneet taistelemaan vapaaehtoisesti.
Se on halpamainen valhe. Miten voi mennä taistelemaan vapaaehtoisesti vieraalle maaperälle? He ovat sotarikollisia!
– Yhtä lailla puheet siitä, että sotilaat ja upseerit käyvät lomillansa taistelemassa, on täyttä potaskaa– Olen sanonut varapuolustusministereille, ettei tämä ole Afganistanin sota. Enää ei ole vuosi 1983, jolloin kaiken pystyi salaamaan. Ennemmin tai myöhemmin kaikki tulee kuitenkin julki. Olen sanonut heille, että sotilaiden hautaaminen on armeijalle häpeäksi. Rikollisia voidaan haudata salaa, mutta ei sotilaita. Tästä on tultava loppu

Jos Sotilaiden äidit-järjestö kertoi, mikä on tavallisen venäläisen sotilaan kohtalona, ei virallinen Venäjä edelleenkään myönnä joukkojansa olevan Ukrainassa. Ei vaikka lukemattomat lähteet todistat muuta. Venäjän todella vahvasta roolista  kertoi myös Igor Strelkov ("Donetskin kansantasavallan puolustusministeri") haastattelussaan, jossa hän kertoi miten Putinin johtava avustaja ohjasti Donbassin alueen separatisteja. Samalla jatkuu koko ajan hämmentävien viestien virta. Toisaalla esiinnytään rauhantahtoisesti, toisaalla lähetellään suoranaisia uhkauksia. Tämä pehmopuoli näkyi siinä, että presidentti Putin ilmoitti lähtiessään G20-kokouksesta, muuten etuajassa, Ukrainan konfliktin ratkaisemiseen olevan hyvä mahdollisuus. 

Putin oli tuossa kokouksessa altavastaajana ja häntä läksytettiin Lännen johtajien toimesta lukemattomia kertoja Ukrainan sodasta. Venäläiset tiedotusvälineet ovatkin todenneet Putinin olleen siellä leijonan luolassa.
Julkisuudessa on kovasti puhuttu Putinin trolliarmeijasta. Sellainen todella näyttää olevan ja niille, jotka siihen aiheeseen paneutuvat, ei elämä ole helppoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti