Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Hämmäauteensuo

 
Hämmäauteensuon informaatiotaulu

Sekä syksyn 2013 että syksyn 2014 aikana olen useita kertoja pyöräillyt Hämmäauteensuolle. Tämä suo sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta Vainikkalaan vievän tien länsipuolella. Suon pinta-ala on 49 hehtaaria ja se on rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla ja kuuluu valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan.

Olen ajanut kotoani pyörällä noin 9 kilometrin matka polun alussa olevalle parkkipaikalle ja jatkanut kuusikon katveessa olevaa polkua pitkin usvaiselle suolle ja sen jäisille pitkospuille. Etelä-Karjalan maakuntaportaalin informaatiota suosta löytyy täältä.

Suon nimen etymologia on mysteeri. Toimittaja Antti Munnukka pohdiskelee sitä blogissaan Etelä-Saimaassa  lokakuussa 2013 ja veikkaa suon alkuperäiseksi nimeksi Ämmänhauteensuota. Polun pituus on 1.5 kilometriä ja sen päätepisteessä on laavu. Polun pitkospuut on uusittu syksyllä 2014.

Alla loka-marraskuussa 2013 ja 2014 sekä toukokuusssa 2015 polun varrelta otettuja kuvia.
Polun alkupää kulkee kuusikossa
Kuusikossa kulkevaa polkua

Kuusikkopolkua

Suonäkymää
Polun päätepisteessä on laavu
Hämmäauteensuo marraskuisessa räntäsateessa
Pitkospuuta
Pitkospuut marraskussa 2014

Pitkospuut marraskuussa 2014
Pitkospuut toukokuussa 2015

Polttopuita tarjolla!
Syksyllä 2014 uusitut pitkospuut toukokuun auringossa

Alue on luonnonsuojelualuetta. Eli puu maatuu, mihin se kaatuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti