Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

maanantai 3. marraskuuta 2014

Ukrainan hajoaminen lopullista sinettiä vailla?

Itä-Ukrainassa pidettiin eilen separatistien hallitsemilla alueilla (osa Donetskin ja Luhanskin lääneistä) "vaalit", jotka sinetöivät Ukrainan hajoamisen. Venäjän tavoitteena on ollut luoda alueelle ns. jäätynyt konflikti ja siinä maa on onnistunut. Venäjällähän on tästä kokemusta Transdnisttriasta, Abhasiasta ja Etelä-Ossetiasta.

Pala palalta Venäjä (joka siis käyttää ns. separtisteja vain savuverhona) on lisäksi koko Minskin "aseleposopimuksen" ajan pyrkinyt valtaamaan Ukrainasta pieni paloja ja joissakin paikoin onnistunutkin. Aikaa on, koska mikään sotilasliitto tai maa ei tule Ukrainan avuksi ainakaan niin pitkään kun Venäjä ei aloita täysimittaista sotaa. Tämän päivän uutiset (lisäksi täällä ja täällä) ja lukemani artikkelit eivät lupaa hyvää jatkolle.

Suomessa ja vähän muuallakin Euroopassa ollaan nykyisin vähemmän kiinnostuneita Ukrainan tapahtumista. Asiaa on jauhettu jo yli puoli vuotta, joten rahvaan kyllästymispiste on saavutettu. Lisäksi sodasta seuranneet boikotit ja vastaboikotit, talouden alamäki ja huoli Venäjän uhasta saavat monet käpertymään turvallisesti sohvalle ja turruttamaan aivojansa esimerkiksi TTK-formaatilla. Sen sijaan yritysjohtajat olisivat valmiita nuolemaan Putinin saappaatkin, kunhan vain kauppa Neuvostol.., anteeksi Venäjälle, jatkuisi entiseen malliin. Poliitikoilla tuntuu myös olevan vaikeaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti