Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ihmisoikeustilanne Pohjois-Kaukasuksen alueella.

Venäjä on käynyt 90-luvulta lähtien sotaa Pohjois-Kaukasuksella paikallisten kansojen irtautumispyrkimyksiä ja islamistisia ryhmiä vastaa. Ajoittain julmaksi sodaksi yltyneet Venäjän alistamispyrkimykset saivat kahden Tsetsenian sodan aikana koko muun maailman tuomion. Viime vuosina alueelta on tullut aika harvoin suuria uutisotsikoita. Ajoittaiset terrori-iskut ja Venäjän armeijan, tiedustelupalvelun ja paikallisten viranomaisten rajut vastatoimet nousevat silloin tällöin kuitenkin kansainvälisen median tarjoamiin uutisiin.

Todellisuus alueella on edelleen julma. Seutu on ollut mielettömän kauhun kehässä jo runsaat 20 vuotta. Eikä loppua ole näkyvissä. Tässä yksi esimerkki siitä, mitä todellisuus seudulla on. Tämä vetoomus, joka puhuu karulla tavallaan tilanteesta, on poimittu Amnesty Internationalin sivuilta

21-vuotias lääketieteen opiskelija Magomed Aliev on siirretty tutkintavankeudesta sairaalaan Venäjän Stavropolissa. Hänellä on vammoja eri puolilla vartaloa ja hänen oikeasta silmästään on työnnetty kuulakärkikynä pään sisälle. Hänet on kahlittu sairaalasänkyynsä. Viranomaiset ovat aikeissa siirtää hänet takaisin vankeuteen odottamaan oikeudenkäyntiä, kun hän palaa tajuihinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti