Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

torstai 1. tammikuuta 2015

Haikkaanlahden reitti


Olen useita kertoja kiertänyt Taipalsaarella sijaitsevaa Haikkaalahden reittiä syksyllä 2013 ja 2014. Tutustuin reittiin ensimmäisen kerran aamulla 29.9.2013, jolloin kiersin pääosan reitistä. Lähtöpisteenäni oli Haikkaalanden koulun tienoo. Seuraavana viikonloppuna tein reitillä uuden kierroksen, nyt sitä hieman muunnellen. Lähtöpisteenä oli tällöin Telkkälän tienhaara. Syksyllä 2014 kiersin reitin uudestaan kahteen eri otteeseen.
Uupunut latovanhus
Latovanhuksen pääty
Latovanhuksen seinästä löytyy vuosiluku 1909

Reitti oli paikoin erittäin helppoa metsä- ja kylätietä. Matkalle sisältyy louhikoita, risukkoja, vetisiä lehtoja, kallioita ja rotkokin löytyi. Sillä on myös kauniita kulttuurimaisemia ja vanhoja maalaistalojen pihapiirejä. Reittiä on helppo muovata mieleisekseen (kun ottaa paikallisen kunnon kartan mukaan), sillä aluetta halkovat lukuisat kylä- ja metsätiet, joita pitkin on kätevää lyhentää tai jatkaa reittiä ja saada sille vaihtelua. Reitti on hyvin merkitty. Kaikenkaikkiaan miellyttävä kokemus. Haikkaanlahden reitin esittely ja kartta löytyvät täältä. Ja täältä löytyy Hanna Ollikaisen perusteellinen selvitys reitistä  ja sen nykytilanteesta

Ja tässä kuvia ensimmäiseltä vaellukseltani:


Alkutaipaleella reitti kulki metsäautoteillä kuivassa kangasmaastossa

Ryteikköistäkin on välillä

Kuusimetsän siimeksessä

Taipalsaarelaista kulttuurimaisemaa
Silta yli virran
Uupunutta taipalsaarelaista hirsiteollisuutta
Riutanniemen laavuRiutanniemen laavu


Komeita näkymiä Riutanniemestä Piensaimaalle


Näkymiä Riutanniemestä
 
Reitille mahtui kallioisia mäkiä  ja rotkoja

Kosteikkojakin löytyi
Komeita siirtolohkareita
Taipalsaarelainen tunneliEi kommentteja:

Lähetä kommentti