Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Linnoituksen Lumikirkko
Lumikirkon oviaukko
Lauantaina 7.2.2015 pyörälin lenkilläni katsomaan Linnoitukseen pystytettyä uutta rakennusta. Tätä rakennusta ei oltu pystytetty hiekalle eikä kalliolle, eikä sitä oltu tehty tiilestä, betonista tai puusta. Kyseinen yksinkertaisen puhutteleva rakennus oli koottu lumesta.  Nimittäin vuodesta 2012 lähtien on Lappeenrannan Linnoitukseen rakennettu Lumikirkko. Se on pystytetty Linnoitukseen paikalle, jossa on sijainnut ainakin kolme Lapveden evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkoa, kyseisen kirkon muistomerkin viereen. Ensimmäinen Lappeen seudun katolinen ja myöhemmin luterilainen kirkko sijaitsi Kauskilan kylässä. Lumikirkon rakentaminen ja pystyssäoloaika on tietysti ollut vuosien varrella riippuvainen säistä, joten sekä aloitus- että purkuajankohta ovat vaihdelleet. Kirkossa järjestetään koko sen pystyssäolon ajan monenlaista  toimintaa.

Talvella 2014 – 2015 kirkko pystytettiin 16. – 24.1.2015 ja siinä on tarkoitus järjestää tilaisuuksia 20.3.2015 saakka. Edellisenä talvena lumikirkko saatiin pystyyn 13.2. 2014, mutta jouduttiin purkamaan jo parin viikon kuluttua leutojen säiden takia. Vaikka säät asettavat tällekin rakennusprojektille haasteita, olisi erittäin hienoa, jos tämä neljä vuotta jatkunut perinne olisi elinvoimainen jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti