Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

torstai 12. helmikuuta 2015

Rutolan kansakoulun vihkiäiset Olen jo aikaisemmissa blogikirjoituksissani kertoillut Rutolan kyläseudun historiaan liittyvista asioista. Olen käynyt vierailulla Rutolan miehistöluolassa ja kolunnut Rutolan kyläpolun. Kirjoitukseni Rutolan koulun vaiheista löytyy täältä.

Koulun vihkiäistilaisuudesta oli lyhyt uutinen Etelä-Saimaassa 14.10.1926. Kirjoitin sen puhtaaksi asiasta kiinnostuneiden iloksi. Ollos hyvä!


Lappeen Rutolan kansakoulun vihkiäiset toimitettiin viime sunnuntaina.
Hiljattain valmistuneen Lappeen Rutolan kansakoulun uuden koulutalon vihkiäisjuhla oli viime sunnuntaina. Tilaisuudessa puhuivat koulun johtokunnan esimies A. Koppo, pastori Söderman, kansanedustaja E. Turkia ja tarkastaja T. G. Murto. Lisäksi oli ohjelmassa lausuntaa, laulua ja A. Kompan laaja koulun toiminta- ja rakennushistoriikki. Tilaisuudessa oli tungokseen asti yleisöä.

Nyt valmistunut komea koulutalo on järjestyksessä 23:s Lappeen kunnan omistamista koulutaloista. koulurakennus on 2-kerroksinen, 3-opettajainen, 2:lla luokkahuoneella, veistosalilla ja opettajain asunnoilla varustettu. Koulu, joka on varustettu mm. koulukeittiöllä ja sähkövalolla, tekee erittäin tarkoituksenmukaisen ja miellyttävän vaikutuksen. Rakennustöiden ylivalvojana on toiminut kirvesmies W. Karjalainen Lappeelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti