Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Etelä-Karjala ei ole enää Etelä-Karjala..... vaan East Coast


Toukokuun lopulla (20.5.2015) avasin maakunnallisen lehtemme Etelä-Saimaan, jossa kerrottiin Etelä-Karjalan muuttuneen Itärannikoksi. Hieraisin silmiäni ja luin juttua uudestaan. En ollut vieläkään uskoa näkemääni. Etelä-Karjalasta, jolla ei ole metrin metriä meren rannikkoa, on syntynyt - hokkus pokkus - Suomen itärannikko. Jutun uudestaan luettuani tulin siihen tulokseen, ettei keisarilla ole edelleenkään vaatteita.

Lehden mukaan Etelä-Karjalan Liitto markkinoi maakuntaa nyt sanaleikeillä East Coast ja itärannikko. Liitto on uusinut myös logonsa. Liiton viestintäpäällikön Ritva-Liisa Pulkkisen mukaan East Coast on ymmärrettävissä myös kotimaan rajojen ulkopuolella. Artikkelissa (paperilehdessä laajempi) haastattelut brändiasiantuntijat eivät juuri kehu tehtyä valintaa. Pulkkisen mukaan Etelä-Karjalan liittoa on sen sijaan kiitelty rohkeasta valinnasta. Kuka tahansa liiton sivulla kävijä huomaa nopeasti, että sivuilla on englantia ja suomea sekaisin. Siinä mielessä sivut ovat kielellinen sekasikiö. Jos joku innostuu englanninkielisestä nimestä niin paljon, että kuuklettaa esimerkiksi sivuilla esiintyvän "East Coast Connections", pääsee kyllä itärannikolle (mutta USA:n) näille sivuille.

Hyvää päivää, kirvesvartta! Eli en ole ihan samalla aaltopituudella Etelä-Karjalan maakuntaliiton ideanikkareitten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti