Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

perjantai 24. lokakuuta 2014

FSB:n kenraali jäi kiinni Ukrainassa?



Kyiv Postin artikkeli
Venäjän tiedustelupalvelun
agentiksi väitetty jäänyt kiinni Kiovan ulkopuolella. Väittää olevansa FSB:n kenraali. (Vapaa käännös)

Ukrainan turvallisuuspalvelun (SBU) sanoo ottaneensa kiinni lokakuun 23. päivä kiinni korkean tason Venäjän tiedustelupalvelun agentti ja upseerin, joka on tammikuusta lähtien jatkuvasti koordinoinut separatistista toimintaa maan sisällä.

Hänet otettiin kiinni Kiovan laitamilla ja tunnistettiin Nikolai Grechishkiniksi Moskovasta. Hänen  väitetään käyttäneen journalismia verhonaan toimiessaan varapäätoimittajana Rossiyskiye Novosti (Russian News) uutistoimistossa SBU:n  24. lokakuuta julkaiseman tiedotteen mukaan.

Tiedotustilaisuudessa samana päivänä, SBU:n päällikkö Valentyn Nalyvaichenko kertoi toimittajille, että Grechishkin oli viimeksi vastuussa 13. lokakuuta presidentin kanslian luona  pidetyn kansalliskaartin mielenosoituksen organisoinnista. Tuossa kansalliskaartilaiset vaativat heidän kotiutusta heidän palveltuaan tarvittavat kuusi kuukautta.

"Häntä ei ole otettu vain säilöön, toteamme tästä sätkynukesta, joka on asunut Kiovassa Oblastissa viime kuun, ja järjestänyt ja koordinoinut seuraavat rikokset: yllyttänyt provokatiiviset protestit lähellä presidentin hallintoa," Nalyvaichenko kertoi toimittajille.

SBU:n julkilausuman mukaan väitti Grechishkin pidätyksensä aikana olevansa Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelun kenraali. Samaan aikaan, SBU sanoo hänen olevan venäläinen upseeri ja entinen merijalkaväen sotilas, jonka on FSB on värvännyt palvelukseensa agentiksi.

Väitetyn venäläisen agentin Nikolai Grechishkinin henkilökohtaisista tavaroista löytyi 23. lokakuuta hänen vanhentunut henkilökorttinsa Venäjän parlamentin jäsenen avustajana.

Huhtikuusta lähtien, kun sotilaallista toimintaa Itä-Ukrainassa alkoi, Grechishkinin väitetään koordinoineen aseellisten separatistiryhmän johtajien toimintaa FSB:n käskystä. Hän avusti organisatoorisissa asioissa ja resurssien hankkimisessa.

Hän perusti, järjesti, koordinoi ja tuki jatkuvia salaisia ​​yhteyksiä terroristijärjestöihin DNR (Donetskin kansantasavalta) ja LNR (Luhanskin kansantasavalta)," kertoo selvitys.

Väitetty venäläinen agentti myös oletettavasti järjesti panssaroitujen Tigr-ajoneuvojen toimituksen Venäjältä itäiseen Ukrainaan, (ja) 130 panssarimiehen (tulon) Sverdlovskista Venäjältä, ja vapaaehtoisesten "radikaalien kasakkaryhmien Venäjän sisältä", SBU sanoi.

Hänen oli vastuussa myös väitettyjen sotatoimissa Ukrainassa kaatuneiden venäläisten sotilaiden ruumiiden kuljettamisesta ja piilottamisesta maassa.

Venäjällä valmistettu RPG-26 Aglen panssarintorjunta-raketinheitin löydettiin hänen asunnoltaan Kiovan alue. Hänen henkilökohtaisista tavaroistaan löytyi vanhentunut (Venäjä) parlamentaarisen avustajan henkilökortti, journalistinen akkreditointia, ja Venäjän puolustusministeriön ja ​​maahanmuuttoviraston korkean tason henkilöiden henkilökortteja SBU:n mukaan.

Aiheeseen liittyvä aikaisempi postaukseni täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti