Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

torstai 30. huhtikuuta 2015

Puumajaparahdus


Lappeenrannan Uutisten (25.4.2015)  artikkeli puumajariidasta
Tämä ei ole varsinainen blogikirjoitus, vaan lähinnä blogiparahdus. Pari suomalaiseen yhteiskuntaa liittyvää uutista viimeisen viikon ajalta sai tämän parahduksen aikaiseksi. Toinen niistä oli Lappeenrannan Uutisissa 25.4.2015 ollut tarina puumajasta. Lapset eivät saa ainakaan Lappeenrannassa enää rakentaa perheen omalle tontille puumajaa leikkejään varten. Lappeenrantalaiselle perheelle nimittäin määrättiin 2000 euron sakot, kun he eivät suostuneet lasten majaa purkamaan, vaikka viranomaiset niin edellyttivät. Tosin oikeuslaitos palautti asian takaisin muotovirheiden vuoksi. Nyt virkamiehet varmaan otsa kurtussa väsäävät uutta prosessia - meidän verorahoillamme. Tuokin puumaja on maksanut jo mahdollisesti - meille veronmaksajille - kymmeniätuhansia euroja, jos laskemme prosessiin uhratun virkamiesten työajan ja muut kulut.

Toisessa, Iltasanomien uutisessa, päiviteltiin sitä, miten talkootyö yhteiseksi hyväksi ei ole enää ilmaista. Siihen tarvitaan 200 euron hintainen kurssi. Ja kyseessä ei ole kuin roskien keruu teitten varsilta. Tällaiset byrokraattien ja lainsäätäjien keksimät kukkaset pitävät varmasti huolen siitä, ettei kukaan viitsi kohta tehdä vapaaehtoisesti mitään yhteiseksi hyväksi.

Herra varjele meitä enää kehittymästä "kehittyvässä Suomessa" lisää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti