Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Jalkaväenrykmentti 31 / 4:n muistokivi

JR 4:n muistokiven takana on lueteltu ne kunnat, joiden alueelta sotilaat oli koottu

Aloitan maaliskuiset blogimerkintäni kuvilla Jalkaväkirykmentti 31:n muistokivestä. Edellisen viikon vietin mikrofilmejä kelaillen Kansalliskirjastossa. Joitakin postauksia sieltä löydetyistä "aarteista" ilmestynee tänne blogisivuilleni jossakin vaiheessa. Tein perinteisen sunnuntaiaamulenkkini tällä kertaa Lappeenrannan keskustan poikki ja kuvasin sekä sankarihautausmaata että tämän muistokiven.JR 4:n muistokiven takaosa

Kyseinen talvisodassa taistellut rykmentti perustettiin 13.10.1939 ja se koottiin Lappeenrannan ja sen läkuntien miehistä. Lisähöysteenä oli myös miehiä Helsingistä.1.1.1940 osaston nimi vaihtui JR 4:ksi. Muistokiven sivuilla on mainittu JR 4:n taistelupaikat. Ne ovat Koprala, Ristseppälä, Salopaakkola, Vitsaari, Sintola, Muolaa, Kyyrölä, Oinala ja Sikniemi.  Muistokiven, joka sijaitsee Kauppakadun ja Oksasenkadun kulmassa sankarihautausmaan sivuportin luona, on suunnitellut arkkitehti Reino Ahjopalo. Harmaagraniittinen kiekko lepää punagraniittisen jalustan päällä. Muistokiven pystytti rykmentin perinnetoimikunta vuonna 1981.
JR 4:n muistokiven etupuoli. Taustalla portti maamme suurimmalle sankarihautausmaalle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti