Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

maanantai 8. joulukuuta 2014

SYT:n salainen sisällissota kommunismia vastaan, osa 2

Eilen postaamani Helsingin Sanomien artikkeli vuodelta 1994 oli ikäänkuin preludi mielenkiintoiseen kylmän sodan aikaiseen harmaan vyöhykkeen maailmaan.  Artikkelissa haastateltu Suomalaisen Yhteiskunnan Tuki-Säätiön SYT:n perustajahahmoihin kuulunut Ukko Kivi-Koskinen totesi säätiön uskonnolliselle järjestöille kanavoiduista varoista: "Tarkoitusko? Kyllä se oli poliittinen. Ei meillä muita tarkoituksia ollutkaan."
Tätä ei kerrottu uskonnollisten järjestön jäsenistölle. Varoja saanut vanhoillislestadiolaisten keskusjärjestö SRK uutisoi saaduista avustuksista ja niiden käytöstä äänenkannattajassaan seuraavasti:Päivämies 1961 no 49, 5.12.1961

SRK:n johtokunta teki viime kokouksessaan päätöksen, että lähetystyöhön lisätään talousarvioon merkittyä määrärahaa, ja koska Jumala on suonut mahdollisuuden sen toteuttamiseen, tullaan kuluvan talven aikana lähettämään evankeliumin työmiehiä liikkeelle mahdollisimman paljon. Johtokunta näki lähetystyön tarpeellisuuden juuri tänä aikana, jolloin maailman rauhattomuus saa aikaan rauhattomuutta myöskin ihmisten mielissä. Nyt on erittäin tarpeellista kuuluttaa rauhan sanomaa, Kristusta, häntä, joka sanoi: "rauhan minä annan teille, minun rauhani minä teille jätän."
Erikoisesti pyritään tehostamaan lähetystyötä Oulun, Kuopion ja Lapin läänien alueella, Kainuussa, Raja-Karjalassa sekä Keski-Suomen alueella. Seuroista ilmoitetaan tarkemmin tässä lehdessä paikallisissa lehdissä sekä paikallisissa ilmoituksissa.
Jumala suokoon uskollisia työmiehiä eloonsa ja siunauksensa kylvötyölle, että siitä nousisi runsas kasvu.
Työvaliokunta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti