Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Maailmanpolitiikan järkyttämä yritti kuristaa kirkkoherran


Etelä-Saimaa 24.11.1956
Eilinen silmiini sattunut Talouselämä-lehden lehtiotsikko Kutsumustyölläkin on rajansa, papit haluavat järkeä työaikoihinsa sai allekirjoittaneen kaivaamaan lehtileikearkistoani. Papin ammatti ei varmasti ole niitä helpoimpia työtehtäviä ja se voi olla joskus myös vaarallista. Lisäksi sen hoitaminen niin, että on sinut itsensä kanssa, edellyttää kyllä  ehdottomasti kutsumusta/vakaumusta. Papin työssä voi joutua myös traagisten ja dramaattisten tapahtumien kohteeksi. Olen aikaisemmin kirjoittanut sotavuosina tapahtuneesta vankilapastorin murhasta.

Marraskuussa 1956  joutui Kuusamon kirkkoherra Antti Poukkula oheisen lehtiartikkelin kuvaamaan tilanteeseen. Mielenhäiriöön joutunut seurakuntalainen yritti kuristaa hänet hengiltä nahkavyöllä. Liiallinen annos maailmanpoliittisia uutisia oli saanut hänet tolaltaan.

1 kommentti:

  1. Poukkula sai ansionsa mukaan. Kuusamossa oli sanonta, että liukas kuin Poukkulan mulukku. Hänet hän tuomittiin sittemmin haureudesta ja homoilista epäiltiin alaikäisiin sekaantumisesta.

    VastaaPoista