tag:blogger.com,1999:blog-921632902363127241.post6406490476098010976..comments2024-03-10T10:15:04.703+02:00Comments on Makkerin blogi: Joensuun Liha OyMauri Kinnunenhttp://www.blogger.com/profile/14663500356211025821noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-921632902363127241.post-87479481036840719942023-12-15T09:18:01.792+02:002023-12-15T09:18:01.792+02:00Sattumoisin tulin tälle palstalle, niin muistelenp...Sattumoisin tulin tälle palstalle, niin muistelenpa jotain Makkaratehtaasta, minäkin.<br />Yrjö, setäni oli veljeksistä vanhin, synt.- 05, Martti synt. --07 ja Erkki 09. Hän on /oli Isämme, ja "titteli" firmassa oli toimitusjohtaja. Yrjö "vain" Johtaja ! Martti makkaramestari, jolla oli omiakin "viritelmiä" ja toimia firman ulkopuolella. <br />Yrjö oli toimen mies monessa hommassa, firmassa ja Jns.ry:n toimissa. Oli käsitys, että Erkki "piti kukkaron nyörit" tiukalla, Yrjö olisi antanut jotain jopa ns. ilmaiseksi ja Martti "keikkui" siinä välissä, minkä ehti; mutta firma pyöri melko mukavasti, vuoteen !)64, jolloin suunnitelmissa olisi yrityksen laajentaminen, jopa niin, että tehdasta haaveiltiin Outokumpuun, mutta johonkin "muotoseikkaan" se unelma kariutui ja jälkeen päin tuo firman lopetus todettiin hyväksi ratkaisuksi. Nuorempi polvi hajaantui muualle töihin ja veljekset jakoivat joitakin liha-alan toimia keskenään.<br />Joskus kysyin Erkki Kinnuselta ( Maurin isältä) minkälainen työpaikka Joensuun Liha oli, niin hän kertoi sen olleen oikein hyvä ja mukava työyhteisö. Se lämmitti mieltäni kovin !!<br />En muista, että firmassa olisi koskaan lakkoiltu, palkatkin ehkä maksettiin siihen aikaan ns. "käteen" ja varmaan silloin oli "muotia" paikallisesti neuvotellut palkat. Työntekijät olivat erittäin lojaaleja työnantajia kohtaan. Oli myös aika, jolloin lauantaina tehtiin töitä, "puolelle päivin" ! Kaupatkin menivät kiinni n. klo 12 -13:sta, eikä sunnuntaina ollut mitkään kauppaliikkeet auki !<br />Jotain kioskeja ja baareja pidettiin auki, joten emännät suunnittelivat asiat niin, että viikonlopuillakin pystyi valmistamaan eväät perheessä ! Monella ei ollut pakastimiakaan tai jopa jääkaappiakaan kotona, mutta käytössä oli kellarit ja "ruokakomerot" joten suolattiin lihat ja kalat, silti elettiin "melko mukavasti" ! <br />Mukava oli "törmätä" tähän Makkerin palstaan, kun herätti monia muistoja lapsuuteen !<br />t: Ansku<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-921632902363127241.post-77765214919988555632021-10-03T17:27:10.745+03:002021-10-03T17:27:10.745+03:00Olin asiapoikana Joensuun lihalla 60luvulla kauppa...Olin asiapoikana Joensuun lihalla 60luvulla kauppahallissa..Martti oli myös myymälässä ja Yrjö hoiti muut hommat ja lempinimi oli YK.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16174418067272915820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-921632902363127241.post-41616052558899515322016-01-29T11:20:41.758+02:002016-01-29T11:20:41.758+02:00Joensuun lihalla oli myymälä vanhassa kauppahallis...Joensuun lihalla oli myymälä vanhassa kauppahallissa. Tiaisenkadulla olen käynyt kerran. Joensuun lihan teurasautolla muutimme Mulosta Liperiin, Martti järjesteli tämän muuttokuorman kuljetuksen. Osmo Kaasinen muisteli näitä aikoja!Anonymousnoreply@blogger.com