Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Ja alussa oli sana jos toinenkin

Tämän blogin sisältö koostuu eteläkarjalaisen, historiaa ja kieliä hieman opiskelleen miehen mielen sopukoissa liikkuvista ajatuksista ja  niiden tuottamista tekemisistä.

Kiinnostuksen kohteena ovat kotiseudun lisäksi historia yleensä, retkeily ja vaeltaminen, amerikansuomalainen kulttuuri ja viime aikoina Ukraina ja Venäjä.

Väittelin Jyväskylän yliopistossa historian laitoksella  (2004). Tutkimuksessani tarkastelin luterilaista herätysliikettä (= lestadiolaisuutta) kahden, itäisen ja läntisen, kulttuurin rajalla. Tutkimusteni myötä on siis myös lestadiolaisuus ollut kiinnostukseni kohteena. Olen myös osallistunut jonkin verran herätysliikettä koskevaan keskusteluun sekä ollut tekemässä aiheeseen liittyviä kirjoja

Kulttuuriin liittyy olennaisena kieli. Niinpä allekirjoittanutta ovat aina kiinnostaneet murteet ja vieraat kielet. Varsinkin kielihistoria ja sanojen etymologia ovat kiehtoneet. Aloitinkin akateemiset opiskeluni vieraitten kielten parissa, kunnes sivuaineena aloittamani historia vei lopulta voiton.

Tämä blogi tulee siis pääosin sisältämään yllä kuvattuja asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti